+36 70 750 0 750

GINOP-4.1.4-19-2020-02227

“Energiahatékonysági fejlesztés az Elektronika Vonala Security KFT siófoki távfelügyeleti központjában” 

szechenyi-2020-2

A kedvezményezett neve: Elektronika Vonala Security Korlátolt Felelősségű Társaság
Szerződött támogatás összege: 5 228 034Ft
A támogatás mértéke (%-ban): 55 %
A projekt befejezési dátuma: 2021.10.01

A regionális távfelügyeleti központunkban komplex energetikai korszerűsítés valósult meg.
Napelemes rendszer: Napelemes rendszer telepítése ferde tetőre.
(≤ 15 kWp): 11,57 kWp; 26 db 445W-os monokristályos napelem; Sungrow SG8KTL-MT
3 fázisú inverter (8000 W PACnomW) beépített túlfeszültségvédelemmel;

Fűtött és fűtetlen teret elválasztó, nem nyílászáró szerkezetnek minősülő épülethatároló szerkezetek hőszigetelése

  1. polisztirolhab lemez vízszintes szigetelés (padló) 15 cm lépésálló EPS lemezekből (λ=0,029 W/mK): 57,12m2
  2. polisztirolhab lemez függőleges szigetelés (homlokzat) 15 cm grafit EPS lemezekből (λ=0,031 W/mK): 120,24m2
  3. kőzetgyapot hőszigetelő lemez függőleges szigetelés (ferde tető) 25 cm ásványgyapot hőszigeteléssel (λ=0,036 W/mK) : 46,2m2

Fűtött és fűtetlen teret elválasztó, nyílászáró szerkezetnek minősülő épülethatároló szerkezetek cseréje
Műanyag nyílászáró (homlokzati nyílászárók) 3 rétegű hőszigetelt üvegezésű műanyag nyílászárók (Uw=1,1 W/m2K): 22,74 m2
Fűtési- és használati melegvíz-rendszerek korszerűsítése, elektromos infrafűtés elhelyezése padlóban: 242,9m3
Meglévő régi, elavult beltéri világítási rendszerek korszerűsítése, és az ehhez kapcsolódó az igényekhez térben és időben alkalmazkodó
műszaki megoldások kialakítása, LED izzós lámpatestek elhelyezése, vezetékezés, kábelezés cseréjével: 114,24m2
Az épületek nyári hővédelmének javítása, árnyékoló- vagy árnyékvető szerkezetek beépítése, külső redőnyök elhelyezése: 17,99m2″

A fejlesztéssel az épület energiahatékonysága jelentősen jobb lett, a fűtés járulékos széndioxid kibocsátás
nélkül működhet. A projekt eredményeképpen komfortosabb munkakörnyezet mellett kisebb rezsiszámlákkal is számolhatunk. A széndioxid kibocsátás minimalizálásával hozzájárultunk a hazai és az EU-s klímastratégia mielőbbi megvalósulásához, a fenntartható környezethez.

GINOP-2.1.8-17-2017-01701

Adathordozó javítási technológia fejlesztése

szechenyi-2020-2

Kedvezményezett neve: Elektronika Vonala Security Korlátolt Felelősségű Társaság 
A szerződött támogatás összege: 14 929 500 Ft 
A támogatás mértéke (%-ban): 50 %
A projekt befejezési dátuma: 2018.10.18. 

A bevezetett innovatív technológia elektronikai eszközök, konkrétan számítógép perifériák, adathordozók javítását teszi lehetővé.
A sérült adathordozók nem cserélhetők egyszerűen 
újakra, hiszen a rajtuk lévő információk megszerzése miatt a javításukra elengedhetetlenül 
szükség van. A fejlesztés által a sérült, üzemképtelen HDD-kről is visszanyerhetőek az adatok.
A projekt által az elveszett informatikai adatok nagyobb hányadát meg tudjuk menteni. Speciális technológiánk által
olyan adathordozókat is menthetünk, amit máshol 
reménytelennek ítéltek.

GINOP 1.2.2-16-2017-01564

Távfelügyeleti központ létrehozása, eszközparkjának fejlesztése 

szechenyi-2020-2

 Kedvezményezett neve: Elektronika Vonala Security Korlátolt Felelősségű Társaság
 A szerződött támogatás összege: 38 759 999 Ft
 A támogatás mértéke (%-ban): 50 %
 A projekt befejezési dátuma: 2018.06.18.

A fejlesztés célja, indokoltsága olyan kapacitásbővítés elérése volt, amely tehermentesíti a meglévő távfelügyeleti központunkat, ami által lehetőségünk
nyílik további térbeli és szolgáltatásbeli fejlődésre. 
A projekt által előrehaladtunk azon tervünk végrehajtásában, hogy a környező országok magyarlakta
településeire is kiterjesztenénk a szolgáltatásunkat. A megnövekedett kapacitás által új szolgáltatással is bővülhetünk, ilyen például az idősek és betegek
élettani funkcióinak 0-24 órás távfelügyelete.

A projekt a kapacitásbővítés által javítja a technológiai felkészültséget, versenyképességet és az erőforrás-hatékonyságot.
A projekt által egy országos biztonságtechnikai rendszer megvalósításának alapjait teremtettük meg.

Kamera szerelés előtt

Biztonsági kamera Biztonsági kamera választás előtti tippek.

Manapság már megfizethető áron nagyon jó minőségű és tudású biztonsági kamerarendszert tudunk kiépíttetni. Szeretnénk néhány tippet adni hogy mi alapján válasszunk kivitelezőt és a feladatának legjobb ár/érték arányú eszközöket. Az új ingatlanba költözők vagy a lakásukat felújítók a riasztó rendszer mellett egyre gyakrabban döntenek a biztonsági kamera kiépítése mellett is.

Kamerarendszer telepítése a megfelelő szakemberekkel.

Legyen szó beltéri vagy kültéri kamerákról minden esetben célszerű megfelelő kivitelezőt találni. Sokan próbálnak azon spórolni hogy a barkács áruhazákban kapható olcsónak kinéző kamera szetteket megveszik, azonban utána szembesülnek azzal, hogy sok szükséges összetevő nincs az egységcsomagban mint például a merevlemez, kábelek, csatlakozók, tápegységek simán csak a kamerák és a rögzítő található meg.

Vállalkozásunk a piacon megtalálható legjobb ár / érték arányú kamerákat kínálja.

Mindenképpen célszerű olyan vállalkozást keresni aki egyben biztosítja a szükséges kamerákat, anyagokat mivel így egy garanciális ügyintézés, javítás a leggyorsabban elvégezhető. Célszerű a telepítést megelőzően élni a helyszíni felmérés lehetőségével. Általában ezt a cégek kötelezettségmentesen elvégzik tehát nem jár rendelési kötelezettséggel.

A megfelelő kamerák kiválasztásánál az egyik legfontosabb szempont a kamera felbontása valamint az éjszakai látótávolsága. Általában ezen a paraméterek alapján választanak a megrendelők a kamerák közül, pedig ezen felül nagyon sok tényező befolyásolhatja egy kamera rendszer minőségét.

Mindenképpen célszerű szakemberrel egyeztetni.

Egy jól megtervezett és kiépített CCTV rendszer bűneseteket tud megelőzni és segíthet annak felderítésében.

Amennyiben választás előtt áll, mindenképpen 2 megapixel feletti kamera felbontást válasszon akár kűltéren akár beltéren szeretné használni rendszerét. A mai kor elvárásainak már a 4-5 megapixel felbontású kamerák felelnek meg de már nagyon sokan keresik és használják a 8 megapixel felbontású kamera rendszereket is.

Ingatlan távfelügyelet

Ingatlan távfelügyelet 5 ok amiért érdemes beszereltetni.

Távfelügyeleti szolgáltatáson gondolkozol? Érdekel, hogy pontosan hogyan működik az ingatlan távfelügyelet és mi mindent tud ez a biztonságtechnikai megoldás? Ha még bizonytalan vagy abban, hogy megfelelő lehet-e számodra és szeretnél róla minél többet megtudni, akkor most érdemes tovább olvasnod!

Mindenekelőtt fontos tudnod, hogyha szeretnél 0-24 órás ingatlan távfelügyeleti szolgáltatást az ingatlanodba, akkor azt csak egy meglévő vagy új riasztórendszerre lehet csatlakoztatni. Jó hír azonban, hogyha nálunk rendeled meg a távfelügyeletet, akkor az alap riasztórendszert ajándékba adjuk hozzá!

Az ingatlan távfelügyelet az egyik legbiztonságosabb biztonsági rendszer

Egy esetleges riasztás esetén a központban dolgozó diszpécserek telefonon értesítik a szerződött felet a riasztásról. Ezzel párhuzamosan pedig kiérkezik a helyszínre egy járőr, aki ellenőrzi a helyszínt és szükség esetén értesíti az illetékes hatóságokat (rendőrség, mentőszolgálat, tűzoltóság). Mi maximum 15 perces kiérkezési időt és felelősségbiztosítást vállalunk a szerződésben.

Mivel percenként ellenőrizzük a kapcsolat meglétét a riasztórendszer és a diszpécser központ között, biztos lehetsz benne, hogy a nap 24 órájában biztonságban van az ingatlanod. 

TIPP: Mielőtt döntenél a szolgáltatóról nézz utána, hogy a kiválasztott cég és/vagy szakember rendelkezik-e a beszereléshez szükséges rendőrhatósági engedéllyel és a kötelező felelősségbiztosítással! Ezeknek hiányában ugyanis nem fedezi a károd a biztosító egy esetleges betörés esetén.

Az ingatlan távfelügyelet segélykérőként is funkcionál, nagy biztonságérzetet ad

Minden riasztó rendszerünket ellátjuk egy pánikgombbal is, aminek segítségével rosszullét vagy támadás esetén jelezhetsz a távfelügyeleti központnak, ahol a diszpécsereink a nap 24 órájában rendelkezésedre állnak.

Nem luxus szolgáltatásról van szó

Sokan azt gondolják, hogy  az ingatlan távfelügyelet egy drága szolgáltatás, de ez az Elektronika Vonala esetében nem így van: már akár havi nettó 3.305 Ft-tól elérhető a kivonuló távfelügyeleti szolgáltatásunk!

Ingatlan távfelügyelet – Biztonsági percek

Megelőzésnek is kiváló

A statisztikák szerint a riasztóval és távfelügyelettel felszerelt ingatlanokba való betörés esélye jóval alacsonyabb, mint azokban az ingatlanokban, ahol nincsenek ilyen védelmi berendezések. Tehát, ha például jól látható helyre szerelteted fel a riasztórendszered szirénáját, érzékelőjét, akkor az akár még el is ijesztheti a potenciális betörőket, akik – érthető okokból – általában inkább a könnyebb prédát választják. 

Áramszünet esetén is működik

A riasztórendszereink (azok is, amelyekhez ingatlan távfelügyelet kapcsolódik) saját akkumulátorral rendelkeznek, így egy áramkimaradás során tovább működnek zavartalanul.

Szeretnél további tájékoztatást az ingatlan távfelügyeletről? Akkor töltsd ki a kapcsolati űrlapunkat, vagy vedd fel velünk a kapcsolatot!

Lakásriasztó típusok

Így válassz riasztórendszert!

Mielőtt megrendelnéd a saját lakásriasztó rendszered számos tisztázandó kérdés vár rád. Nem mindegy,
hogy milyen igényeid vannak, illetve, hogy pontosan milyen adottságokkal rendelkezik és mekkora az a helyszín, ahova a riasztót szeretnéd telepíteni. Cikkünkből kiderül, hogy mi mindent érdemes figyelembe venni mielőtt meghozod a végső döntést.

Sokan nem tudják, hogy egy lakásriasztó valójában mennyi lehetőséget hordoz önmagában.. Számos olyan kényelmi és biztonsági funkciót is elláthat, amikre talán eddig még te sem gondoltál. Lássuk, hogy milyen szempontokat érdemes átgondolni, mielőtt választanál! A védendő terület nagysága és jellege

Minél nagyobb a védendő terület, annál több érzékelővel érdemes felszerelni. Illetve, ha van kerted,
akkor azt is tudod védeni, ugyanis léteznek
kültéri riasztórendszerek is.

TIPP: Amennyiben van lehetőséged, akkor már az építkezéskor végezd el a riasztórendszer előkészületeit! Így a gazdaságosabb, vezetékes riasztórendszer fúrás-faragás nélkül is!

 

Összeköthető más biztonsági rendszerekkel

Érdemes meggondolni, hogy összekösd a riasztórendszered egy 0-24 órás távfelügyeleti szolgáltatással. Ez napjaink egyik legbiztonságosabb biztonságtechnikai rendszere. Bár minden ingatlanban ajánlott a távfelügyelet, az olyan helyeken fokozottan ajánljuk, ahol viszonylag ritkán, vagy nem minden nap tartózkodnak (pl. egy nyaralóban). Amennyiben nálunk rendeled meg a távfelügyeleti szolgáltatást, megajándékozunk egy riasztóval! Bővebben itt olvashatsz az akcióról.

TUDTAD? A távfelügyelet segélykérőként is funkcionálhat a beépíthető pánikjelzőnek köszönhetően, amely támadás vagy rosszullét esetén lehet hasznodra leginkább. Mennyire legyen okos a lakásriasztó? A klasszikus mozgás és nyitásérzékelők mellett füstérzékelővel, szénmonoxid, folyadék és üvegtörés érzékelővel is kiegészíthető a riasztórendszer a maximális védelem érdekében. Így akár egy kialakuló tűz vagy csőtörés esetén is jelez a riasztórendszer

Emellett van olyan rendszer, ami egyszerűen, egy mobilapplikáció segítségével is irányítható,

esetleg térfigyelővel, beléptető rendszerrel vagy biztonsági kamerákkal van összeköttetésben.

 

Lakásriasztó – Biztonsági percek


Van-e háziállatod?

Akkor sem kell aggódnod, ha van egy vagy akár több háziállatod, ugyanis vannak kisállatvédett mozgásérzékelők, amik segítségével fog tévesen jelezni a riasztó.

Melyik típust válasszam? Ha eldöntötted, hogy milyen funkciókat ellátó riasztót szeretnél, akkor vedd fel velünk a kapcsolatot!
A lakásriasztó konkrét típusának kiválasztásában kollégáink segíteni fognak neked.

Lakásriasztó szerelés

Legyen szó otthonunk, nyaralónk, irodánk vagy műhelyünk védelméről általában a riasztó rendszer jut első körben az emberek eszébe. Sajnos a mai felgyorsult világban az ingatlanok mechanikai védelme már nem nyújt kellő biztonságot számunkra.

Nézzük meg milyen lehetőségeink vannak amennyiben lakásriasztó szerelés mellett döntünk otthonunkban. Egy szakszerűen kivitelezett lakásriasztó nem csak otthonunk biztonságát tudja megóvni, hanem szeretteink, családtagjaink épségére is tud vigyázni. Tehát nem csak betörésvédelmi szempontból vigyáz ránk, hanem az egyéb funkciói miatt pánik jelzést, tűz esetén tűzjelzést is tud jelezni, így ezen helyzetekben is tudunk segítséget kapni. Fontos tudni, hogy önmagában egy jól kiépített lakásriasztó csak abban az esetben tud 100%-os védelmet nyújtani, ha kapcsolódik hozzá egy távfelügyeleti szolgáltatás vagy más kommunikációra használható eszköz mely által veszélyhelyzet esetén a riasztórendszer nem csak egy hang és fényjelzést indít a helyszínen, hanem tudja értesíteni a távfelügyeleti központot vagy hozzátartozóinkat így gyorsan tudunk külső segítséget is kapni.

A lakásriasztó távoli kezelése

A mai korszerű elektronikus lakásriasztó rendszerek kiegészíthetők egy mobil applikációval is, melyen keresztül távolról is ellenőrizhetjük rendszerünk állapotát és elvégezhetjük annak ki és be kapcsolását is. Ezen szolgáltatások vagy egy úgynevezett IP modul segítségével vehető igénybe vagy távfelügyeleti szolgáltatás igénybevétele esetén a professzionális szolgáltatók rendelkeznek ilyen applikációval melyet használhatunk a távfelügyeleti szolgáltatásunkkal párhuzamosan is.

Mennyi felfordulással jár egy riasztó kiépítése?

Egy modern lakásriasztó akár már berendezett, kész ingatlanok esetében is különösebb felfordulás és rongálás nélkül kiépíthető köszönhetően a vezeték nélküli és hibrid technológiának köszönhetően így nem szükséges feltétlenül vezetékes riasztórendszerekben gondolkoznunk. Ha előre látóan pedig az ingatlan építése vagy felújításakor gondolkoztunk a riasztórendszer kiépítésében és elkészíttettük egy kivitelezővel a szükséges vezetékeket abban az esetben a teljesen vezetékes riasztórendszer kiépítésével is teljes biztonságban tudhatjuk otthonunkat, családunkat. A piacon jól ismert és bevezetett márkák, mint például a ParadoxDSC, Satel, Hikvision, Crow stb. mind rendelkeznek vezetékes és vezeték nélküli rendszerekkel.

Ha nem tudjuk mire is van szükségünk…

Amennyiben tanácstalanok vagyunk a témában érdemes minden esetben szakember segítségét kérni. Általában minden cégnél elérhető egy kötelezettségmentes helyszíni tanácsadás, amelynek keretében kiválasztható a legjobb ár/érték arányú rendszer az adott ingatlan tulajdonságait figyelembe véve.

Kit válasszunk?

Amennyiben nem csak egy riasztórendszerben hanem távfelügyeleti szolgáltatásban is gondolkozunk mindenképpen célszerű olyan kivitelezőt választanunk, aki egyben a szolgáltatást is elvégzi. Ebben az eset kaphatjuk meg a piacon elérhető legjobb árakat mivel egy távfelügyeleti szolgáltató nem abban érdekelt, hogy a rendszer beszerelésén nagyobb hasznot érjen el, hanem hogy hosszútávon megmaradjanak a távfelügyeletet igénybe vevő ügyfelei. Aki pedig nem szeretne távfelügyeleti szolgáltatást az is bátran kérjen ajánlatot olyan vállalkozástól, aki távfelügyeleti cég, illetve mindenképpen olyan vállalkozást érdemes előnyben részesíteni, aki fizikai irodával és/vagy bemutatóteremmel is rendelkezik tehát nem csak online lehet vele tartani a kapcsolatot. Mindenképpen érdemes azt is szem előtt tartani, hogy mióta létezik egy ilyen vállalkozás, illetve az online térben is utánanézni akár cégadatoknak akár a vállalkozás referenciáinak a web oldalunkon.